De Marktkantine

De Marktkantine is dag en nacht, voor jong en oud, voor buurtbewoner, Amsterdammer, Nederlander en wereldburger.

CONCEPT

De Marktkantine is het nieuwe tijdelijke theater / restaurant / club aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. De Marktkantine is van alle markten thuis.

MISSIE

Een theater, restaurant, club en creatieve bedrijvenhub realiseren in Amsterdam Oud-West in de periode 2014 - 2019.

HISTORIE

De Marktkantine huist tijdelijk in het Marcanti-gebouw aan de Jan van Galenstraat 6, een markant gebouw met veel geschiedenis. Gebouwd in 1936 als ‘marktkantine’, de kantine voor kooplui van de naastliggende markt (nu: Food Center Amsterdam). In 1956 uitgebouwd tot groot theater, waar artiesten als Jacques Brel optraden. Vanaf de jaren ’90 werd het een discotheek. Na vijf jaar leegstand herstellen we het weer in ere met waar het ooit allemaal begon: De Marktkantine, op en aan de markt.

In De Marktkantine kun je van alles beleven, lekker eten, prettig werken en praktisch leren.

RESTAURANT

Brian Nicholas start een nieuw restaurant in De Marktkantine: Graceland BAR-B-Q. Het is een spectaculair, Amerikaans barbecuerestaurant waar je goed, betaalbaar en gezellig kunt eten en drinken. Geopend van dinsdag t/m zondag.

BELEVEN

Clubavonden, concerten, theatervoorstellingen, kunst maar ook masterclasses, modeshows en vintagemarkten. De Marktkantine is van alle markten thuis. De prachtige theaterzaal nodigt uit tot veel(zijdige) activiteiten voor buurt en stad. Wekelijks vanaf zomer 2014.

WERKEN

De Marktkantine is een groot gebouw met veel mogelijkheden. Genoeg ruimte om startende ondernemers en creatieve organisaties werkplek te bieden. Amsterdam is een creatieve stad: De Marktkantine brengt vraag en aanbod samen in creatieve bedrijvenhubs.

LEREN

De Marktkantine is een tijdelijk project waar creatieve ondernemers in de evenementenindustrie werken. Onder leiding van experts worden jonge talenten klaargestoomd voor de praktijk.

BEREIKBAARHEID

Openbaar Vervoer:

De Marktkantine is goed te bereiken met het OV vanaf centraal station Amsterdam. De bushalte “De Markthallen” zit praktisch voor de deur. Vanaf deze bushalte rijden ook nachtbussen terug. Als je met de tram komt vanaf centraal zijn de haltes “Admiraal de Ruijterweg” (Tram 13, Geuzenveld) en "Hugo de Grootplein" (Tram 3, Zoutkeetsgracht) het dichtstbijzijnd.
Kijk voor meerdere mogelijkheden op: http://www.9292ov.nl

Parkeren:

In de omgeving van De Marktkantine is nauwelijks parkeergelegenheid. Kom met de fiets of openbaar vervoer! Bij speciale evenementen worden er auto-parkeerplaatsen gecreeerd op het nabijgelegen Food Center.

http://www.marktkantine.nl
https://www.facebook.com/Marktkantine.Amsterdam/

43,325 likes

De Marktkantine, Jan van Galenstraat 6, 1051KM Amsterdam, Netherlands

Open in Google Maps

De Marktkantine Reviews

Other popular nightclubs in Amsterdam, Netherlands