Roxiget Fesztivál

1,559 likes

ROXIGET - Minden évben szeptember 1. szombatján megrendezésre kerülő ingyenes rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny Szigetszentmiklóson

ROXIGET
Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny
Szigetszentmiklós, Kéktó Szabadidő Park
2015. szeptember 5.


A tehetségkutató
A ROXIGET Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató verseny idén tizenegyedik alkalommal várja a Közép-magyarországi régióból a lelkes, rockzenét szerető és művelő zenekarok jelentkezését. A zenei megmérettetésre jelentkezők nevezésüket augusztus 5-ig tehetik meg a szervező megadott e-mail címére eljuttatott demo anyagukkal ( audio vagy mp3 formátumban)
Díjak
A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű Hangáruház utalványt illetve nyereményként videoklippet készíthet a H.S.C. Stábiskolával, valamint további díjként fellépési lehetőséget is kap a fesztivállhoz kötődő két nagyszínpados zenekarának, egy fővárosi vagy vidéki szervezett fellépése előtt egy éven belül.
Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek ( Audmax Kft, Medgyesi Hangszercenter, Pálmai & Pálmai Dobakadémia, PróbaZóna) vagyis a legjobb énekes, gitáros, dobos stb. A dobogós zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a 30Y míg egy másik a Supernem egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt.
Idén élő középdöntőt akkor tartanánk, ha megfelelő számú nevező jelentkezik. A beérkezett demok meghallgatása során a szakmai zsúri a 10 legjobbnak ítélt zenekart engedi a középdöntőbe, ahonnan az 5 legjobbnak ítélt zenekar útja vezet a döntőbe, melyet szeptember 5-én tartunk a már bevált helyszínen, a Kéktó Szabadidő Parkban.
Versenyünk a Hangfoglaló Magyarország átkeresztelt : "ÖRÖM A ZENE" országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat selejtezője
A 2012-ben a HANOSZ és a Magyar Művelődési Intézet által (jogutód NMI) életre hívott Hangfoglaló Magyarország néven páratlan szakmai összefogáshoz CSATLAKOZTUNK, mely 15 regionális és országos valamint 4 határon túli magyar nyelvterületű könnyűzenei tehetségkutató verseny összefogásának eredményeként, tehetségkutató sorozatként kapcsolódik össze.
Az egyes klasszikus tehetségkutató versenyek győztesei jutnak a "ÖRÖM A ZENE" sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi Budapest Music Expo rendezvény keretében a HANOSZ rendez.
Fődíj: 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés.
Részletek: a http://www.musicmedia.hu oldalon!
Jelentkezési feltételek: a jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel – mely minimum három saját szerzeményű számot tartalmaz – határidőre való elküldésével a [email protected] e-mail címre !
Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 5.
A DEMOS ELŐZSŰRIZÉST KÖVETŐEN a kiválasztott zenekaroknak az élő megmérettetés előtt
10 000 Ft – nevezési díjat kell átutalni a jelentkezési lapon feltüntetett bankszámlára, ennek fejében minden zenekar, aki megjelenik a döntőn, átveheti az Audmax Kft által felajánlott 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt.
A zsűriről
A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez: a kezdetektől Hrutka Róbert, Leskovits Gábor, Ábrahám Zsolt majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs, Pálmai Zoltán, Nagy Ádám és Markó Ádám Kiss Sándor és Beck Zoli valamint az ÖRÖM A ZENE sorozat részéről Újfalusi Gábor.

A fesztivál
Az idei rendezvény programjában szeptember 5-én szombaton kerül sor a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengésére utána a fesztivál folytatásában a Faltal Error (tavalyi győztes) a Parafrázis,, a Divina Machina, a Barabonto, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company majd utánuk HOBO és bandája valamint a 30Y zenekarok koncertjeit élvezheti a közönség.
A fesztivál fővédnöke: Szabó József – Szigetszentmiklós város polgármestere.

http://www.roxiget.hu

https://www.facebook.com/Roxiget/

Diófa u.3., 2310 Szigetszentmiklós, Hungary

Open in Google Maps

Upcoming Roxiget Fesztivál events

XII. Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny

32 going

Szigetszentmiklós, Hungary

Starting: Wednesday, 3 August, 00:00

Ending: Wednesday, 3 August, 23:00