Vé-Feszt

1,446 likes

XVIII. Vé-Feszt, Vásárosfalu, 2015.08.21-22. INGYENES!

Vé-Feszt
Vásárosfalui Zenei és Kulturális Fesztivál

Vásárosfalu Magyarország észak-nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye délkeleti részén, a Rábaközben helyezkedik el. Kapuvártól keletre 18 km, Csornától pedig 25 km távolságra. A legközelebbi vasútállomás a falutól 3 km-re, Beleden van. A 86-os főútvonal (Csorna-Szombathely) 1,2 km-re halad el a település mellett, ezért gépjárművel könnyen megközelíthető. A buszközlekedés jó, sűrűn indulnak járatok a szomszédos városokba.

Itt kerül 1997 óta megrendezésre a vásárosfalui zenei és kulturális fesztivál, a Vé-Feszt.
A kezdeti években egy baráti társaság nyárbúcsúztató bulija volt, ahol ismerősök zenekarai léptek fel a barátok és - nem utolsó sorban - önmaguk szórakoztatására.
Az évek során rengeteg fellépőt láttunk már vendégül a vásárosfalui Greedy Fly zenekar szervező munkájának segítségével. A teljesség igénye nélkül néhány példa: Rémember, Black-Out, Freshfabrik, Superbutt, The Buttholes, Insane, Fish!, The Idoru, Social Free Face, Mystery Gang, Hősök, Belga, Korai Öröm, Paddy And The Rats, Bohemian Betyars, Ivan & The Parazol és még sokan mások... Minden évben egyre többen látogatnak el a fesztivál helyszínére, ez nyilván betudható legendás vendégszeretetünknek :) A 2008-as Vé-Feszt már 2 napos volt.

A belépés és a helyi önkormányzat példamutató hozzáállásának és szponzorainknak köszönhetően mindig ingyenes.

A rendezvény az első években Vásárosfalui Nyárbúcsúztató Fesztiválként futott, majd Vé-Fesztivál lett a neve és evolúciója jelenlegi fokozatán Vé-Feszt néven kerül megrendezésre.

A rendezvény alapkoncepciója az, hogy szórakoztató programokat nyújtson az oda látogatóknak, de a helyiek se maradjanak ebből ki, hiszen a lakosság összefogása, társadalmi munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a remek kis rendezvénysorozat. Ezért az első nap különböző stílusú zenekarok lépnek fel, egészen a ska-tól a hardcore-ig, a metálon át a hip-hop-ig, de belekóstolunk az elektro, a rockabilly és az ír kocsmazene által nyújtott örömökbe is. A pénteki programot mindig egy, a környéken népszerű lemezlovas bulija zárja.

A második nap egy igazi falunapi rendezvény ahol a programok összeállítása során igyekszünk kerülni a szokásos kliséket, inkább a hagyományőrzés, a vásári hangulat megteremtése a cél, de nem maradhat el az est végén az igazi falusi táncos mulatság sem, így bállal zárjuk a bulit.

https://www.vefesztival.hu

https://www.facebook.com/vefeszt/

Fő u. 38., 9343 Vásárosfalu, Hungary

Open in Google Maps

Upcoming Vé-Feszt events

VÉ FESZTIVÁL 2015. - INGYENES @ Vásárosfalu

818 going

Vásárosfalu, Hungary

Starting: Friday, 21 August, 18:00

Ending: Wednesday, 30 November, 00:00

Vé Feszt 2016. Vásárosfalu

248 going

Vásárosfalu, Hungary

Starting: Friday, 19 August, 18:00

Ending: Sunday, 21 August, 06:00